Mochilla haken vs Tapestry haken


MOCHILA
Vorig jaar zag ik een paar mooie tassen voorbij komen op enkele Facebook groepen. De tassen bleken met de mochila-techniek gehaakt.

Katoenen pennenzak/drinkfleshouder - eigen ontwerp @Carine
eerste werkje - acryl haaknaaldzakje @Carine
Na veel zoekwerk en lezen, had ik een Facebook groep gevonden waar ik alle informatie hierover kon vinden. Meestal worden deze tassen met katoen gehaakt, maar omdat het mijn eerste probeersel was heb ik het met acrylgaren gehaakt. De tassen met acryl vallen wel kleiner uit dan deze met katoen.

Ik ben dan op zoek gegaan naar een patroon bij de bestanden. Daar heb ik dan mijn eigen Touch aan gegeven door mijn naam en haakwerk erbij te zetten door middel van "Easybeads.pattern" een speciale app hiervoor.

mijn eerste mochila tas @Carine


Snel bleek dat het gekozen patroon niet het makkelijkste was, doordat er veel korte kleurwisselingen gebeuren. Hoe kon het anders ... Omdat ik nood had aan een haakzakje ben ik dan verder gegaan met dat projectje die ik intussen dagelijks gebruik. (foto hierboven)

Mijn tas staat ondertussen on-hold...bollen gescheiden houden @Carine

Bij mochilla wordt er in het rond gehaakt en enkel door de achterste lus gehaakt, terwijl je alle draden "meeneemt". Zo blijven je steken mooi boven elkaar en krijg je leuke figuren.

Het enige probleem is de bollen uit elkaar houden.
TAPESTRY:
Voor mijn eerste poging van Planned Pooling had ik maar 1 bol aangekocht. Omdat ik er toch iets mee wilde maken, dacht ik eraan een stof-tas te "overhaken". Maar die ene bol leek al vlug te weinig, een tweede bijkopen was geen optie want alles was uitverkocht en we zaten in de solden periode... 
eerste planned pooling en tapestry tas @Carine


Daarom ben ik dan op zoek gegaan naar een leuke foto die ik kon bewerken en importeren in Easybeads.patterns. Na een avondje de foto te bewerken om in deze app te kunnen gebruiken, kon ik aan de slag.
Toen zat ik met een vraagje.... Hoe moet ik dit nu haken zodat het er mooi uitziet?
Dit is een rechte lap en ik kan dus niet in de ronde gaan haken... dus geen mochila-techniek?!
Verschillende pogingen heb ik uitgeprobeerd, in voorste lus heen en terug in achterste lus en omgekeerd enz ... , echter zonder het mooie resultaat dat ik gehoopt had. Dan maar zoeken op internet naar de nodige informatie hieromtrent.

Gevonden!!
TAPESTRY!!
Dit wordt in beide lussen gehaakt.
De goede kant zijn gewone vasten en de slechte kant zijn omgekeerde vasten. Aan beide kanten worden de meeloopdraden langs de slechte kant gelegd en zo meegehaakt zodat ze niet zichtbaar zijn aan de goede kant.

INFO: